
ما در این مقاله سعی داریم شما را با میزان ماندگاری پروتز سینه آشنا کنیم. بسیاری از خانم ها فکر می کنند سینه هایشان کوچک، توسعه نیافته یا نامتقارن است. گاهی اوقات فکر می کنند آنطور که باید سینه های زیبایی ندارند. در برخی از خانم ها بعد از بارداری، زایمان و شیردهی شکل سینه تغییر می کند و این مشکل باعث کم شدن اعتماد به نفس آن ها می شود، بنابراین جراحی پروتز سینه را انتخاب می کنند. این جراحی با قرار دادن پروتز پشت بافت طبیعی سینه زنان انجام می شود. پروتزها کیسه های سینه ای هستند که با ژل سیلیکون یا محلول نمکی پر شدند. آن ها در بالا یا زیر عضله سینه ای بزرگ قرار می گیرند تا ظاهر قفسه سینه را بهبود بخشند. در ادامه برای آشنا شدن با میزان ماندگاری پروتز سینه با ما همراه باشید.
جراحی پروتز سینه چیست ؟
زنان برای حل مشکلات مختلف به جراحی سینه متوسل می شوند. هر مشکلی که ناشی از ژنتیک یا به دلیل بیشتر شدن سن، تصادف، تصادف باشد. در سینه ها با جراحی سینه قابل رفع است. مشکلات ظاهری سینه با جراحی پروتز سینه حل می شود. با استفاده از این جراحی می توان سینه ها را بزرگ و شکل داد. سایر انواع جراحی سینه برای اصلاح ظاهر عیوب و شکل دادن به سینه ها، اصلاح افتادگی و کاهش سایز سینه های بزرگ انجام می شود.
پروتز سینه یک بافت مصنوعی است که برای اصلاح شکل و فرم سینه ها یا حجم دادن به آن ها استفاده می شود. این پروتز را می توان به اشکال مختلف و با استفاده از ترکیبات مختلف ساخت. ترکیباتی که با بدن انسان سازگار است و در صورت قرار گرفتن در بدن به آن آسیبی نمی رساند. پروتز سینه با جراحی در بدن فرد قرار داده می شود و به زیباتر شدن سینه ها کمک می کند.
پروتز سینه سینه ها را زیباتر و خوش فرم تر می کند. به همین دلیل باعث بیشتر شدن اعتماد به نفس زنان و تناسب اندام آن ها می شود. این جراحی زمان زیادی می برد و پروتزهای استفاده شده کاملاً با ساختار بدن سازگاری دارد. به همین دلیل، احتمال ایجاد حساسیت یا به خطر انداختن سلامت بافت پستان پس از جراحی بسیار کم است. نتایج پروتز سینه کاملا طبیعی است و افراد مختلف با استفاده از آن سینه هایی خوش فرم و جذاب خواهند داشت.
انواع پروتز سینه از نظر شکل ظاهری
پروتز سینه از نظر شکل ظاهری به دو مدل اشکی و گرد تقسیم می شود. که در ادامه به آن ها می پردازیم :
پروتز سینه گرد :
این پروتز قدیمی محبوب ترین است و بهترین نتایج را ارائه می دهد. پروتزهای گرد سینه های گرد و متناسب ایجاد می کنند. این پروتزها بیشتر قسمت بالایی سینه را پر می کنند و نرمتر از پروتزهای اشکی هستند. این ایمپلنت ها در اندازه ها و قطرهای مختلف موجود هستند و به جراح شما این آزادی را می دهند تا شکل سینه مورد نظر شما را ایجاد کند.
پروتز سینه اشکی :
این مدل پروتز به صورت پروتزهای ژل سیلیکونی ساخته شده است. آن ها اغلب در آمریکا به عنوان فرم ثابت شناخته می شوند. مانند پروتزهای گرد، پروتزهای پارگی در اندازه ها و شکل های مختلف از جمله کوتاه، بلند و طیف وسیعی تولید می شوند.
سایز مناسب برای انتخاب پروتز ها چه سایزی است ؟
انتخاب روش جراحی برای هر فردی یک ریسک محسوب می شود و مشتریان علاقه مند هستند که از همان ابتدا نتیجه نهایی را در ظاهر خود تصور کنند. امروزه با استفاده از دستگاه ها و مانیتورها یک تصویر سه بعدی با اندازه های مختلف سینه برای داوطلب پیش نمایش داده می شود و با مشورت جراح مناسب ترین گزینه انتخاب می شود. برخی جراحان معتقدند بهتر است پروتز زیر لباس متقاضی گذاشته شود و مدل و سایز آن بررسی شود، زیرا این کار به نتیجه عمل نزدیکتر است.
مراحل روند جراحی پروتز سینه :
در جراحی پروتز سینه، پروتز یا چربی با جراحی در داخل بافت سینه قرار می گیرد یا تزریق می شود. پروتز در پشت عضلات قفسه سینه یا پشت بافت طبیعی سینه قرار می گیرد. در چنین شرایطی سینه ها به اندازه یک فنجان یا بیشتر می رسد. جراحی پروتز سینه با لیفت سینه متفاوت است. لیفت سینه به رفع افتادگی سینه کمک می کند.
پروتزها پوسته های نرم و انعطاف پذیری هستند که با سالین یا سیلیکون پر شدند. پزشکان ترجیح می دهند از پروتزهای سیلیکونی استفاده کنند. جراحی پروتز سینه یک عمل سرپایی است و در بیشتر موارد بیمار در همان روز از بیمارستان مرخص می شود. این جراحی با بیهوشی عمومی انجام می شود و بیمار دردی احساس نخواهد کرد.
توصیه ما به بیماران این است که یک روز قبل از جراحی به دستورات پزشک عمل کنند. چند دقیقه قبل از شروع جراحی سینه، فرد تحت بیهوشی عمومی بیهوش می شود تا در اسرع وقت استرس جسمانی کم شود. در طول کاشت پروتز سینه، نواحی خاصی از سینه باید بریده شوند تا فضایی برای قرار دادن پروتز آزاد شود. این نواحی طوری برش داده می شود که مشخص و قابل دید نباشد.
برش زیر بغل، برش خط زیر سینه، برش دور هاله قهوه ای سینه از این نوع برش ها هستند. پروتزهای زیر یا روی عضله بسته به انتخاب روش قرار داده می شود و برش های ایجاد شده در پوست با بخیه های قابل جذب دوخته می شود و این بخیه ها پس از مدتی جذب می شوند و اثری از آن باقی نمی ماند. پس از بهبودی بیمار، جراح محل عمل و سطح آن را بررسی می کند تا مطمئن شود مشکلی وجود ندارد. در این مرحله نتیجه کار تا حدودی قابل مشاهده است.
جراحی پروتز سینه در شیر دهی چه تاثیری دارد ؟
پروتز مورد استفاده در بافت سینه تأثیر خاصی بر مجرای شیردهی ندارد و همیشه در سینه مادر شیر تولید می شود. خانم ها باید بهترین جراح را برای انجام جراحی پروتز سینه انتخاب کنند زیرا نداشتن مهارت و تجربه کافی برای ایجاد برش جراحی و قرار دادن پروتز در بافت ها در دوران شیردهی مشکل ایجاد می کند.
برش جراحی باید به گونه ای انجام شود که به غدد پستانی آسیبی وارد نشود. زمانی که فردی اقدام به جراحی پروتز سینه می کند باید توجه داشته باشد که در شروع جراحی به دلیل مصنوعی بودن پروتز، سینه ها حساس بوده و نیاز به گذشت زمان دارند تا این احساس طبیعی شود. بنابراین بهتر است این جراحی را کمی قبل از تصمیم به بارداری انجام دهید.
جراحی تعویض پروتز سینه :
جراحی تعویض پروتز سینه، عملی است که پس از جراحی بازسازی سینه و جراحی پروتز سینه انجام می شود. جراحی تعویض سینه به دلیل نارضایتی از پروتز سینه و جراحی ترمیمی یا اصلاح عیوب جراحی قبلی قابل انجام است.
پروتز شما را می توان برداشت و سپس جایگزین کرد. اندازه، شکل و محل پروتز به دلایل برداشتن پروتز بستگی دارد. اگر دلیل برداشتن پروتز پارگی یا ترک باشد، اغلب پروتز مشابهی در همان محل قرار می گیرد. اگر برداشتن پروتز به دلیل انقباض سینه باشد، پروتز را در جای دیگری قرار می دهند.
گاهی اوقات، اگر جراحی تعویض پروتز سینه به دلیل قرار گرفتن پروتز در محل نامناسب باشد، لازم است پروتز برداشته و شسته شود و سپس در جای مناسب قرار داده شود. اگر پروتز برای انجام آزمایش ماموگرافی برداشته می شود، بهتر است پروتز دیگری قرار ندهید زیرا داشتن پروتز باعث کاهش اثربخشی آزمایش ماموگرافی می شود.
بعد از جراحی پروتز سینه چه نتایجی ایجاد می شود ؟
نتایج جراحی پروتز سینه بلافاصله پس از رفع التهاب و کبودی قابل مشاهده است. استفاده از بانداژ مخصوص به شکل دهی بهتر سینه ها کمک می کند، به خصوص اگر سینه ها قبل از جراحی متقارن نبودند یا اندازه سینه ها بسیار کوچک بود. برش ها در عرض چند ماه محو می شوند. رعایت نکات و اقدامات ذکر شده توسط پزشک به موفقیت جراحی کمک می کند.
جراحی پروتز سینه نتیجه دائمی ندارد و به همین دلیل باید با پزشک مشورت کرد و سلامت سینه ها و پروتزها را بررسی کرد. با گذشت زمان، سینه ها تحت تأثیر عواملی مانند بیشتر شدن سن، تغییرات وزن، عوامل هورمونی و جاذبه قرار می گیرند. اگر تغییری در شکل و ظاهر سینه مشاهده کردید، امکان دارد در آینده تحت عمل جراحی لیفت سینه یا پروتز سینه قرار بگیرید.
اقدامات قبل از جراحی پروتز سینه
برای این که دچار خطرات و عوارض نشوید باید مراقبت هایی را انجام دهید. در ادامه با اقدامات قبل از پروتز سینه آشنا می شوید :
- اگر شیر می دهید باید منتظر بمانید تا این دوران تمام شود. باید بین 4 تا 8 هفته از پایان دوره شیردهی گذشته باشد. بعد از این مدت شکل و اندازه واقعی سینه ها مشخص می شود و پزشک می تواند تصمیم درستی بگیرد.
- ده روز قبل از عمل، مصرف داروهای رقیق کننده خون و غذاها، مکمل های گیاهی، مسکن ها و داروهای ضد التهاب را قطع کنید.
- اگر داروی خاصی مصرف می کنید یا بیماری خاصی دارید، آن را با پزشک خود در میان بگذارید.
- طبق دستور پزشک، تمام آزمایشات و معاینات ماموگرافی را برای اطمینان از سلامت سینه انجام دهید.
بعد از جراحی پروتز سینه چه مراقبت هایی باید انجام شود ؟
برای این که نتیجه مناسبی از جراحی پروتز سنه بگیرید باید مراقبت هایی را انجام دهید. در ادامه با اقدامات بعد از جراحی پروتز سینه آشنا می شوید :
- تا یک سال از برنزه کردن یا استفاده از سولاریوم خودداری کنید.
- تا 2 هفته بعد از عمل از خوابیدن روی سینه خودداری کنید و ترجیحا با قوس باز بخوابید.
- هنگام رانندگی به فرمان نزدیک نشوید تا فشاری به سینه ها وارد نشود.
- از ماساژ دادن یا فشردن سینه ها خودداری کنید.
- اگر پزشک استفاده از سوتین طبی را برای شما تجویز کرده است، در تمام ساعات روز به مدت 6 تا 12 هفته پس از عمل از آن استفاده کنید.
- بخیه های برش در 10 تا 14 روز جذب می شوند. بنابراین از دست زدن به بخیه ها و زخم های جراحی خودداری کنید. در صورت عدم استفاده از بخیه های قابل جذب، 5 تا 7 روز پس از عمل، بخیه ها را بردارید. پس از یک هفته، می توانید فعالیت های عادی روزانه خود را از سر بگیرید.
- به مدت 1 یا 1.5 ماه پس از عمل، فعالیت های ورزشی سنگین، دویدن یا بلند کردن اجسام سنگین ممنوع است. بعد از دو هفته می توانید با نظر پزشک فعالیت های ورزشی سبک را شروع کنید.
میزان ماندگاری پروتز سینه
پروتزها دائمی نیستند و باید بعد از مدتی تعویض شوند. اما به طور کلی می توان گفت که اکثر پروتزها دارای ضمانت استاندارد 10 ساله هستند، بنابراین می توان از آن ها برای مدت 10 سال استفاده کرد. در این مدت اگر در پروتز پارگی یا عوارض دیگری از این نوع دیدید، بدانید که باید در اسرع وقت آن را تعویض کنید. با بیشتر شدن سن بافت سینه ضعیف شده و خاصیت ارتجاعی خود را از دست می دهد و تعویض پروتز سینه ضروری است. زیرا بیشتر شدن سن باعث کم شدن برجستگی سینه و افتادگی این اندام ها می شود.
جراحی پروتز سینه چه عوارضی دارد ؟
تداوم عوارض زنگ خطری برای بیمار است. به خصوص اگر عوارض پیشرفت کند یا هیچ نشانه ای از بهبود نشان داده نشود. در صورتی که فرد دچار درد شدیدی شد که با مصرف مسکن کاهش پیدا نکرد، ترشحات بدبو از محل برش جراحی خارج شد و ضعف و بی حالی مداوم ایجاد شد، باید به پزشک اطلاع دهید. احساس تنگی نفس، ضربان قلب نامنظم و تب بالا از دیگر علائم خطرناک پس از کاشت سینه است. برای آشنا شدن با عوارض پروتز سینه به سایت مربوطه مراجعه فرمایید.
تفاوت پروتز موقت و دائم :
گاهی اوقات افرادی که پس از بهبودی از سرطان سینه و عوامل دیگر مجبور به برداشتن سینه طبیعی خود می شوند، تحمل نگهداری پستان مصنوعی را ندارند و یا به دلایلی مانند ترس از جراحی اقدام به جراحی سینه نمی کنند. این افراد از پروتزهای موقت برای فرم دهی و زیباسازی استفاده می کنند. پروتز موقت نوعی سینه مصنوعی است با این تفاوت که در داخل بافت سینه قرار نمی گیرد و فرد می تواند هر زمان که بخواهد از پروتز استفاده کرده یا آن را خارج کند.
پروتزهای موقت در مهمانی ها و مجالس خاص و مکان های دیگر استفاده می شود. پروتز دائمی برای مادام العمر از طریق جراحی در داخل بافت سینه قرار می گیرد و برخلاف نوع موقت، در صورت تمایل فرد نمی تواند آن را از بدن خارج کند. مگر اینکه با پزشک مشورت کند و دوباره با روش جراحی پروتز سینه را از بدن خارج کند.
انواع پروتز سینه از لحاظ حجم
پروتز سینه از لحاظ حجم و برجستگی به سه دسته زیر تقسیم می شود :
پروتز با برجستگی کم :
این پروتزها به دلیل عرض پایه زیاد، کمترین برجستگی را دارند. هنگامی که این ایمپلنتها را از پهلو نگاه کنید صاف به نظر می رسند. با این حال، ظاهری طبیعی تر داشته و احتیاج به برش جراحی کمی دارند. خانمهایی با پهنای سینه کامل و قاب سینه پهن برای کاشت این نوع ایمپلنت مناسب هستند.
پروتز با برجستگی متوسط :
این پروتزها قطر پایه کمتری دارند و بر خلاف پروتزهای Low profile، برجستگی بیشتری دارند. این پروتزها استاندارد طلایی هستند زیرا اجازه می دهند سینهها طبیعی به نظر برسند بدون اینکه به پری و حجم آن آسیبی وارد شود. زنان با عرض سینه متوسط مناسب استفاده از این پروتز هستند.
پروتز با برجستگی زیاد :
ایمپلنت های پروفیل بالا در مقایسه با پروفیل متوسط و کم، باعث برجستگی بیشتری می شوند. این ایمپلنتها پهنای پایه بسیار کمی دارند بنابراین به سینه ظاهری پرتر و گردتر می دهند. در این نوع ایمپلنتها برجستگی در قسمت بالایی سینه متمرکز شده است. استفاده از این ایمپلنتها برای خانمهایی با عرض سینه کم و اندازه کاپ کوچک مناسب است. این نوع پروتزها حداکثر برجستگی را با کمترین قطر پایه ارائه می دهند.
کلام آخر
قبل از انجام این روش سعی کنید از افراد با تجربه و پزشکان متخصص مشورت بگیرید و با آگاهی دست به انجام این روش بزنید. مراقبت ها و دستورات پزشک را به خوبی انجام دهید تا نتیجه مناسبی از این روش بگیرید. ممنون از این که تا آخر این مقاله همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.