
ما در این مقاله سعی داریم شما را با عوارض پروتز سینه آشنا کنیم. پروتز سینه یکی از روش های جراحی زیبایی سینه در زمینه جراحی پلاستیک است که هدف آن بزرگ کردن سینه ها می باشد. زنانی که به دلیل بارداری، کم شدن وزن قابل توجه و عوامل ژنتیکی دارای سینه های کوچک یا افتادگی سینه هستند، احتمال بیشتری برای انجام این جراحی دارند. در ادامه برای آشنا شدن با عوارض پروتز سینه با ما همراه باشید.
پروتز سینه چیست ؟
پروتز سینه نوعی سینه مصنوعی است که در اشکال و انواع مختلف برای بیمار قرار می گیرد. اکثر فرم های سینه از ژل سیلیکونی نرم ساخته شدند تا با شکل طبیعی سینه مطابقت داشته باشند. سطح بیرونی پروتز نرم و صاف است تا حسی طبیعی و سینه مانند داشته باشد. این عمل زیبایی هم به صورت ترمیمی و هم از نظر زیبایی استفاده می شود، بسیاری از زنان در سراسر جهان سال ها است که این عمل را انجام می دهند.
انواع پروتز سینه
پروتزها در اشکال و اندازههای مختلفی تولید میشوند و به گونهای طراحی میشوند که هنگام حرکت، انجام فعالیتها و لمس سینه، شبیه یک سینه طبیعی به نظر برسند. به طور کلی بهتر است با مراجعه به جراح سینه، نوعی را انتخاب کنید که با سبک زندگی و فعالیت شما سازگار باشد.
پروتزها در اشکال، اندازهها و رنگهای پوستی متفاوت هستند و از موادی ساخته میشوند که از نظر حرکت، احساس و وزن بسیار شبیه سینههای طبیعی هستند. شما باید بر اساس سبک زندگی خود پروتز مناسب را انتخاب کنید. در ادامه با انواع پروتز سینه آشنا می شوید :
پروتز آب نمکی :
در این نوع پروتز با محلول نمکی استریل پر می شود. اگر پروتز آب نمکی نشت کند، محلول آب نمک استریل جذب بدن شده و در نهایت از بدن دفع می شود. بر اساس تاییدیه FDA، پروتز آب نمک دارای استحکام و بافت یکنواخت است و برای خانم های بالای 18 سال مورد تایید و استفاده قرار می گیرد.
پروتز سیلیکونی :
این نوع پروتز با ژل سیلیکون پر شده و به دلیل محتوای آن بافتی نزدیک به سینه نسبت به سایر پروتزها دارد. اگر این نوع پروتز نشتی داشته باشد در جای خود می ماند و به پوشک یا سایر قسمت های پروتز نفوذ می کند.
اگر این نوع پروتز انتخاب شما است، باید به طور مرتب با پزشک مشورت کنید تا وضعیت پروتز را بررسی کنید. گاهی امکان دارد برای بررسی وضعیت پروتز به سونوگرافی یا ام آر آی نیاز داشته باشید. این نوع پروتز فقط برای افراد بالای ۲۲ سال توصیه می شود.
پروتز سینه از نظر تفاوت ظاهری چگونه است ؟
پروتز سینه از نظر تفاوت ظاهری انواعی دارد که در ادامه به آن می پردازیم :
پروتز های ثابت یا Gummy bear :
همانطور که از نام این پروتز پیداست، اگر پاره شود، تغییر شکل و حالتی نمی دهد و به همان شکل باقی می ماند. تراکم این نوع پروتزها نسبت به نوع قدیمی خود بیشتر بوده و در نتیجه سفت و سختی بیشتری دارند. این مدل پروتز مخروطی است و در صورت چرخاندن شکل غیر طبیعی به سینه می دهد. برای وارد کردن آن نیاز به برش بیشتری است.
پروتز گرد :
پروتز گرد باعث می شود سینه پرتر از نوع دیگر پروتز ثابت به نظر برسد. از آنجایی که پروتز گرد از تمام زوایای یک شکل است، ظاهر سینه در حین چرخش تغییر نمی کند.
پروتز با سطح صاف :
فرم سینه با سطح صاف یکی از منعطف ترین انواع سینه است و حرکت طبیعی تری نسبت به انواع دیگر دارد. این پروتز در مقایسه با سایر بافت های سینه در سطحی موج دار یا ناهموار قابل لمس است.
پروتز تکسچر :
این نوع پروتز در داخل سینه حرکت و حرکت نمی کند و در مقایسه با مدل نرم، خطر ایجاد اسکار در کپسول پروتز سینه وجود ندارد.
چه افرادی برای پروتز سینه مناسب هستند ؟
کسانی که سینه های کوچک دارند یا یک سینه به طور قابل توجهی کوچکتر از دیگری دارند، بعد از پوشیدن لباس تفاوت را احساس می کنند. پس از بارداری و کم شدن وزن، تغییرات قابل توجهی در سینه های خود تجربه کردند. هنگامی که عمل جراحی سینه انجام می شود یا در طی اقدامات پزشکی، بخشی یا تمام بافت سینه برداشته شده است.
به دلیل سایز کوچک سینه، اعتماد به نفس کمتری دارند و با انجام این عمل زیبایی احساس بهتری خواهند داشت. افرادی که نوک سینه آن ها در وسط سینه نیست. اهداف خود را پس از بزرگ کردن سینه با پزشک خود در میان بگذارید تا بتوانند شما را به خوبی راهنمایی کنند. شما می دانید که کدام نوع پروتز سینه را با توجه به نیاز خود انتخاب کنید.
چگونگی عملکرد پروتز سینه :
برای عمل پروتز سینه و قرار دادن ایمپلنت سیلیکونی ابتدا باید برشی روی پوست ایجاد شود. این برش را می توان در نقاط مختلفی مانند برش در بالای شکم، برش در زیر هاله نوک سینه، برش در زیر بغل، برش در زیر سینه ایجاد کرد که با توجه به روش جراحی، اندازه پروتزها و شکل سینه ها انتخاب می شوند.
بعد از ایجاد برش، پروتز داخل سینه قرار می گیرد. بسته به شکل اولیه سینه، امکان دارد پروتز زیر پوست و بافت نرم سینه قرار گیرد یا پشت بافت عضلانی سینه قرار گیرد. در زنانی که سینه های کوچکی دارند، پروتزها در پشت ماهیچه های قفسه سینه قرار می گیرند. زیرا اگر زیر پوست سینه قرار گیرد می توان لبه های آن را زیر پوست تشخیص داد. در برخی موارد می توان با تزریق چربی به سینه کمی حجم داد تا پروتز بهتر شکل بگیرد.
در خانم هایی که بافت کافی در سینه دارند و افتادند، می توان پروتز را روی ماهیچه های سینه و درست زیر پوست و بافت نرم سینه قرار داد. این به سینه ها و افتادگی بافت سینه کمک می کند تا شکل بهتری پیدا کنند. گاهی اوقات در افتادگی سینه ها نیاز به جراحی لیفت سینه می باشد. این موارد که پروتز در چه قسمتی و به چه شکلی باید قرار گیرد و یا اینکه لیفت سینه لازم است یا خیر، پس از معاینه توسط جراح پلاستیک و زیبایی مشخص می شود.
بهترین سن پروتز سینه چه سنی است ؟
طبق اعلام FDA، رشد سینه در زنان به طور کلی تا سن 18 تا 20 سالگی ادامه دارد. حداقل سن برای انجام پروتز سینه سالین باید بالای 18 سال و حداقل سن برای استفاده از پروتز سینه سیلیکونی 20 سال باشد. اگر مشکل زمینه ای یا بیماری خاصی ندارید، می توانید لذت داشتن سینه های خوش فرم و زیبا را در هر سنی تجربه کنید.
عوارض پروتز سینه
پروتز سینه مانند روش های دیگر دارای عوارضی است که در ادامه با آن آشنا می شوید :
- نشت یا پارگی پروتز
- ایجاد بافت اسکار که میتواند باعث تغییر ظاهر بافت پستان شود.
- تغییر حالت پروتز
- احساس درد پستان
- تغییر احساس در نوک سینه و کل سینه
- عفونت
آیا تاثیرات پروتز سینه طولانی مدت است ؟
معمولا طول عمر پروتز سینه ارتباط مستقیمی با مدت زمان اعلام شده توسط سازنده دارد. پارامتر دیگری که مدت زمان پروتز سینه را تعیین می کند، آناتومی بدن ما و نحوه برخورد بدن با پروتز به عنوان یک جسم خارجی است.
گاهی در برخی افراد پروتز سینه حدود 10 تا 15 سال طول می کشد. در برخی از افراد پس از یک تا دو سال به دلیل مشکلات فراوان، ماندگاری پروتز سینه به پایان می رسد. با توجه به تعریف بنیاد حمایت از سرطان سینه بریتانیا، می توان گفت که پروتز سینه یک درمان نیمه طولانی است که به شدت مختص زنان است.
بهترین دکتر پروتز سینه :
قبل از هر اقدامی باید در انتخاب پزشک خود دقت کنید. اگر پزشک شما در این زمینه مهارت و توانایی بالایی داشته باشد، تمامی عوارض احتمالی ناشی از پروتز سینه به حداقل می رسد.
قبل از هر اقدامی به طرق مختلف مانند تحقیق یا تحقیق و مطالعه تجربیات پزشک و با خیال راحت این عمل مهم زیبایی را انجام دهید. وقتی بهترین دکتر پروتز سینه در زعفرانیه را انتخاب می کنید، قطعا بهترین نتیجه را خواهید دید.
قبل از پروتز سینه چه نکاتی را باید رعایت کنید ؟
برای اینکه دچار عوارض و خطرات نشوید، باید مراقب باشید. این پروتز برای درمان و برداشتن بافت پستان و افتادگی پوست در نظر گرفته نشده است. در صورت داشتن چنین مشکلی، پزشک لیفت سینه با پروتز را برای رسیدن به نتیجه مطلوب پیشنهاد می کند. پروتز سینه طول عمر دائمی ندارد. میانگین طول عمر این پروتز حدود 10 سال است.
هر تغییری مانند کاهش وزن یا افزایش وزن می تواند روی پروتز و طول عمر آن تاثیر بگذارد، زمانی که نیاز به ماموگرافی دارید، استفاده از این روش تشخیصی بسیار پیچیده می شود و به روش های تشخیصی تخصصی تری نیاز خواهید داشت.
اگر می خواهید پروتز را از سینه خود خارج کنید، امکان دارد به جراحی های دیگری مانند لیفت سینه نیاز داشته باشید تا بافت سینه به شکل اولیه خود بازگردد. قبل از جراحی باید از مصرف داروهایی مانند آسپرین یا سایر داروهایی که خونریزی را بیشتر می کند خودداری کنید. اگر سیگار می کشید، باید 6-4 هفته قبل و بعد از جراحی سیگار را ترک کنید.
مراقبت های بعد از پروتز سینه :
این احتمال وجود دارد که تا چند هفته پس از بزرگ کردن سینه درد و تورم بعد از عمل وجود داشته باشد، گاهی اوقات برخی از افراد دچار کبودی می شوند. با گذشت زمان، زخم ها بهبود می یابند. اما جای زخم به دلیل بریدگی به طور کامل ناپدید نمی شود. در طول دوره نقاهت باید از سوتین های ورزشی برای ثابت نگه داشتن پروتز استفاده کنید.
برای جلوگیری از درد، پزشک امکان دارد مسکن های مختلفی را برای بیمار تجویز کند. اگر کار می کنید و فعالیت بدنی شدید انجام نمی دهید، می توانید پس از چند هفته زایمان را شروع کنید. شما باید به مدت دو هفته از فعالیت شدید و هر فعالیت دیگری که باعث افزایش ضربان قلب یا فشار خون می شود خودداری کنید.
در این دوران سینه شما به هر گونه تماس فیزیکی و هر حرکت ناخوشایندی حساس خواهد بود. اگر پزشک از بخیه های قابل جذب برای شما استفاده نکرده باشد و لوله تخلیه در نزدیکی سینه قرار نگیرد، نیاز به یک قرار ملاقات دارید.
پروتز سینه در چه شرایطی کاربرد ندارد ؟
پروتز سینه در زمانی که فرد دچار افتادگی شدید سینه شده است اصلا مناسب نیست. افرادی که سابقه کاهش وزن شدید یا وراثت دارند، بر روی پوست سینه خود علائم کششی دارند. در این شرایط پوست سینه خاصیت ارتجاعی خود را از دست داده است. بر این اساس فرد باید از روش های لیفت سینه برای مقابله با این مشکل استفاده کند.
طبق گفته انجمن جراحی پلاستیک آمریکا، افرادی که دارای چنین شرایطی هستند، هیچ تغییر مثبتی را از ایمپلنت سینه مشاهده نخواهند کرد مگر اینکه این جراحی را همزمان با لیفت سینه انجام دهند. در جراحی لیفت سینه، پزشک متخصص با ایجاد برش هایی در نواحی مختلف سینه، پوست سینه را محدود می کند و در برخی موارد محل هاله سینه را تغییر می دهد. داشتن پروتز سینه بعد از این جراحی تغییرات فوق العاده جذابی برای فرد ایجاد می کند.
نتایج پروتز سینه
در نتیجه انجام این عمل زیبایی، اندامی ایده آل، سینه ای برجسته و خوش فرم خواهید داشت. اما برای ماندگاری این نتایج، باید به توصیه های جراح پوست و زیبایی خود عمل کنید. چنین نتایجی از این زیبایی برای مدت طولانی باقی خواهد ماند.
نتیجه پروتز سینه بلافاصله قابل مشاهده است. روز بعد از عمل، بیمار به راحتی می تواند حجم جدیدی را در قفسه سینه خود احساس کند. با این حال، قبل از ارزیابی برای مشاهده نتیجه نهایی، باید منتظر بمانید تا تورم، قرمزی، کبودی و هر گونه عوارض احتمالی این عمل برطرف شود. پس از حدود 10-14 روز، پوست سینه به حالت طبیعی خود باز می گردد.
در مورد ماندگاری پروتز و پروتز سینه نمی توان نظر قطعی داد. اگر مواد کاشت سیلیکونی با کیفیت مناسب انتخاب شود، این ژل سیلیکونی چندین سال بدون هیچ مشکلی در بدن باقی می ماند. شاید نتوان از کلمه دائمی برای آن استفاده کرد، اما عمر طولانی بین 12 تا 25 سال قطعا زمان کمی نیست و نمی توان آن را نادیده گرفت. در واقع سیلیکون های موجود در ایمپلنت از بین نمی رود و این واکنش بدن به آن ها است که سن حضور آن ها در بدن را در هر فردی متفاوت می کند.
آیا این جراحی درد دارد ؟
همیشه پیش بینی میزان درد برای هر فرد دشوار است. در حالی که برخی از زنان این روش را دردناک می دانند، برخی می گویند که پس از جراحی درد بسیار کمی داشتند. قرار دادن پروتز سینه پشت عضله سینه ای با درد بیشتری همراه است.
زیرا باید قسمتی از عضله بریده شود تا فضایی برای قرار دادن پروتز سینه باز شود. اکثر زنان در پنج روز اول درد متوسطی را تجربه میکنند که نیاز به داروی مسکن دارد. با این حال، پس از یک هفته، اکثر زنان بهبود قابل توجهی در علائم و نشانه ها گزارش کردند.
انواع پروتز سینه از لحاظ حجم
پروتز سینه از لحاظ حجم و برجستگی به سه دسته زیر تقسیم می شود :
پروتز با برجستگی کم :
این پروتزها به دلیل عرض پایه زیاد، کمترین برجستگی را دارند. هنگامی که این ایمپلنتها را از پهلو نگاه کنید صاف به نظر می رسند. با این حال، ظاهری طبیعی تر داشته و احتیاج به برش جراحی کمی دارند. خانمهایی با پهنای سینه کامل و قاب سینه پهن برای کاشت این نوع ایمپلنت مناسب هستند.
پروتز با برجستگی متوسط :
این پروتزها قطر پایه کمتری دارند و بر خلاف پروتزهای Low profile، برجستگی بیشتری دارند. این پروتزها استاندارد طلایی هستند زیرا اجازه می دهند سینهها طبیعی به نظر برسند بدون اینکه به پری و حجم آن آسیبی وارد شود. زنان با عرض سینه متوسط مناسب استفاده از این پروتز هستند.
پروتز با برجستگی زیاد :
ایمپلنت های پروفیل بالا در مقایسه با پروفیل متوسط و کم، باعث برجستگی بیشتری می شوند. این ایمپلنتها پهنای پایه بسیار کمی دارند بنابراین به سینه ظاهری پرتر و گردتر می دهند. در این نوع ایمپلنتها برجستگی در قسمت بالایی سینه متمرکز شده است. استفاده از این ایمپلنتها برای خانمهایی با عرض سینه کم و اندازه کاپ کوچک مناسب است. این نوع پروتزها حداکثر برجستگی را با کمترین قطر پایه ارائه می دهند.
کلام آخر
قبل از انجام این جراحی درباره عوارض پروتز سینه اطلاعات کسب کنید و با آگاهی دست به انجام این روش بزنید. ممنون از این که تا آخر مقاله عوارض پروتز سینه همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.