
در این مقاله ما تمام سعی خود را به کار گرفته ایم تا شما عزیزان را با مزایای جراحی پروتز سینه آشنا کنیم. امروزه خانم های بسیاری اقدام به عمل زیبایی پروتز سینه می کنند. معمولا این افراد از مدل و اندازه سینه های خود ناراضی هستند و به دنبال روشی به منظور برجسته سازی و حجم دهی آن هستند. جراحی پروتز سینه از مزیت های مختلفی برخوردار می باشد که از جمله مهم ترین آن شامل: افزایش حجم، افزایش اندازه و سایز سینه ها، زیباسازی آن ها، قرینه سازی سینه ها و رفع افتادگی های سینه ها، افزایش اعتماد به نفس و … از این قبیل موارد می باشد.
پروتز سینه و مزایای آن
پروتز سینه نوعی بافت مصنوعی است که برای حجم دادن و خوش فرم شدن ظاهر سینه در خانم ها استفاده می شود؛ این پروتز در انواع مختلف با ترکیبات متفاوت وجود دارد و زمانی که در بدن انسان قرار می گیرد هیچ گونه آسیبی به آن وارد نکرده بلکه کاملا سازگار نیز می باشد. فرایند قرار دادن پروتز سینه در داخل بدن فرد در طی یک جراحی با بیهوشی عمومی انجام می شود و در نهایت موجب زیباتر شدن سینه ها می گردد. این عمل زیبایی برای تغییر اندازه و خوش فرم شدن سینه های کوچک مناسب است.
پروتز سینه نه تنها موجب افزایش اعتماد به نفس در خانم ها می شود بلکه تاثیر بسزایی نیز در تناسب اندام آنان دارد و ماندگاری آن در بدن در طولانی مدت حساسیت ایجاد نکرده و هیچ خطری برای سلامت بافت های سینه نیز در پی نخواهد داشت، نتیجه این جراحی زیبایی در صورتی عالی می شود که تمامی مراحل و توصیه های مراقبتی به نحو احسن انجام پذیرد.
در واقع عمل زیبایی پروتز سینه می تواند به شما کمک کند تا سایز سینه هایتان را که به دلایل مادرزادی یا با گذر زمان در اثر مشکلات مختلف کوچک تر از اندازه اصلی شده اند، به حالت طبیعی و متناسب خود برگردانند؛ در ضمن، افراد بسیاری در نتیجه انجام دادن جراحی هایی مثل ماستکتومی (درمان سرطان سینه)، سینه هایشان متقارن نیست (جراحی ماموپلاستی افزایشی کمک بزرگی به آن ها می کند تا زیبایی و اعتماد به نفس خود را باز پس بگیرند.)
نظر همه پزشکان این است که قبل از تصمیم گرفتن در رابطه با گذاشتن پروتز سینه، حتماً هدفتان را از این جراحی مشخص نمایید و با افرادی که متخصص اند مشورت کنید تا از این جراحی خواسته های واقع بینانه ای داشته باشید.
ویژگی های بهترین دکتر پروتز سینه
از جمله مهم ترین ویژگی هایی که بهترین متخصص پروتز سینه باید داشته باشد به قرار ذیل است:
- برخورداری از تجربه و مهارت کافی در انجام این عمل زیبایی یکی از مهم ترین ویژگی های بهترین دکتر برای انجام این جراحی زیبایی است.
- متخصص پروتز سینه باید دارای مدرک تخصصی در رشته فوق الذکر باشد که برای این منظور بایستی قبل از اقدام برای این جراحی حتما به درستی در مورد پزشک مورد نظرتان تحقیق کنید.
- متخصص پروتز سینه قبل از انجام عمل با بیمار جلسات مشاوره ای را برگزار می کند و بعد از بررسی آزمایشات و معاینات در صورتی که این جراحی برای بیمار مناسب نباشد به ذکر دلیل منطقی این موضوع را به وی اعلام می کند.
- نکته دیگری که در زمان انتخاب دکتر جراح برای انجام این عمل زیبایی باید به آن توجه لازم را داشته باشید رضایت بیماران قبلی است. برای این منظور می توانید از طریق سایت پزشک و یا شبکه های اجتماعی ضمن مشاهده نمونه کارهای قبلی نظر بیماران را نیز بخوانید.
نحوه انجام جراحی پروتز سینه
نحوه انجام عمل پروتز سینه به گونه ای است که پس از سپری کردن مراحل آماده سازی، بیمار را به اتاق عمل می برند و در آن جا متخصص بیهوشی به منظور بیهوش سازی بیمار، اقدامات لازم را انجام می دهد. پس از این که فرد به طور کامل بیهوش شد، متخصص پروتز سینه برشی را در قسمت موردنظر ایجاد می کند. ایشان به سبب این که برش ایجاد شده قابل رویت و مشاهده نباشد، در ناحیه هایی از بدن همچون: زیر سینه، دور ناف، زیر بغل و یا دور هاله سینه این برش را می زند.
جایگذاری پروتز در قسمت تعیین شده، مرحله بعدی می باشد. پس از این که پروتز در محل مناسب قرار گرفت، متخصص مربوطه زخم ها و برش ها را به کمک چسب های استریل شده می بندد. در انتهای عمل، برای این که نتیجه مطلوب تری را مشاهده کنید، متخصص پروتز سینه به بیمار توصیه می کند تا از سینه بندهای طبی مخصوص استفاده کند.
جراحی پروتز سینه برای چه افرادی مناسب است؟
کاندیدای مناسب جراحی پروتز سینه به شرح زیر می باشد:
- افرادی که به صورت مادرزادی سینه هایشان عدم تقارن دارد.
- افرادی که قبلا جراحی پروتز سینه را انجام داده اند و نیاز به ترمیم دارند.
- کسانی که به دلیل کاهش وزن بالا و یا شیردهی، سینه هایشان شل و افتاده شده است.
- افرادی که سینه های آن ها به صورت غیر طبیعی کوچک بوده و تمایل دارند سینه بزرگتری داشته باشند.
- افرادی که به دلیل برخی از بیماری های سینه مجبور به تخلیه بافت سینه شده اند و نیاز به بازسازی این عضو را دارند.
انواع پروتز سینه
پروتزی که برای این روش مورد استفاده قرار می گیرد، انواع مختلفی دارد؛ انواع این پروتزها در ادامه ذکر می شوند:
پروتز سینه ثابت: پروتز ثابت که برای سینه مورد استفاده قرار می گیرد، شکل اشکی دارد و تراکم سیلیکون بسیار زیادی دارد؛ این روش در مقایسه با پروتزهای آب نمکی بسیار طبیعی تر می باشد و در ضمن در مقایسه با پروتزهای سیلیکونی غیرطبیعی تر است؛ این نوع پروتز بافت سفتی دارد و ممکن است کمتر از دیگر پروتزها آسیب ببیند؛ برای قرار دادن پروتزهای ثابت در سینه باید برش های بزرگی ایجاد شود.
پروتز سینه آب نمکی: این نوع پروتز دارای حالت گرد است و پس از آن که پروتز در سینه قرار گرفت باید آن را با آب نمک یا سالین پر کرد؛ چون این پروتزها پیش از قرارگیری پر نشده اند، می توانند به راحتی در بدن با برش هایی کوچک قرار گرفته شوند؛ به طور معمول جنس این پروتزها از سیلیکون است و در مقایسه با پروتزهای سیلیکونی مقاومت بیشتری دارند؛ اگر این پروتز در بدن پاره شود، مشکلی ایجاد نمی کند و کاملا جذب بدن می شود.
پروتز سینه سیلیکونی: همان گونه که از نام این پروتز پیداست، جنس آن از سیلیکون است و حالت ژل مانند دارد؛ پروتزی که در این روش استفاده می شود، برای افراد زیر 22 سال مناسب می باشد و زمان استفاده از آن باید تحت نظر متخصص مربوطه باشد؛ در حقیقت 3 سال پس از قرار گرفتن پروتز سیلیکونی باید MRI انجام گیرد تا دکتر از سالم بودن آن اطمینان حاصل کند؛ پس از آن نیز، هر دو سال یک بار جهت بررسی کردن شرایط پروتز و اطلاع داشتن از سلامت آن، MRI از فرد متقاضی گرفته میشود.
بافت پروتزهای سیلیکونی شباهت بسیار زیادی به بافت سینه دارد و حالتی کاملا طبیعیتر به سینه میدهد؛ ممکن است این پروتزها چینخوردگی کمتری داشته باشد و به طور معمول به صورت خود به خود خالی نشوند ولی امکان دارد پارگی آنها افزایش یابد؛ جهت قرار دادن این نوع پروتزها در سینه باید برش بزرگ تری در سینه ایجاد شود و هزینه انجام آن هم از انواع دیگر پروتزها بیشتر است.
تفاوت میان پروتز سینه و لیفت سینه چیست؟
پیش از این که به تفاوت میان پروتز سینه و لیفت سینه بپردازیم؛ ابتدا توضیح مختصری راجع به این دو جراحی می دهیم و از این طریق تفاوت میان پروتز و لیفت سینه را بهتر پی خواهید برد.
پروتز سینه با هدف حجیم و برجسته سازی سینه ها انجام می پذیرد و عیوب ظاهری سینه ها و افتادگی های خفیف آن ها را از بین می برد. لیفت سینه منجر به بالا کشیدن سینه ها و از بین بردن افتادگی سینه ها می گردد. در صورتی که شخصی قصد از بین بردن افتادگی های سینه های خود را داشته باشد، اقدام به لیفت سینه می زند. بنابراین با این توضیحات متوجه شدیم که لیفت سینه و پروتز سینه کاملا با یک دیگر متفاوت هستند و نتیجه هر کدام با دیگری متفاوت است.
مراقبت های قبل از جراحی پروتز سینه
- اولین اقدامی که بسیار حائز اهمیت می باشد، پیدا کردن یک جراح خوب برای انجام عمل است.
- قبل از انجام عمل باید تست بارداری بدهید تا از باردار نبودن خود اطمینان پیدا کنید زیرا اگر باردار باشید این عمل انجام نمی شود.
- آزمایشات تجویزی از سوی پزشک خود را انجام دهید و در اختیار ایشان قرار دهید.
- قبل از انجام عمل جراحی باید جلسه مشاوره ای با پزشک خود داشته باشید و تمامی انتظارات خود را بیان کنید. ایشان نیز باید نکات مهم و لازم را به شما اطلاع دهند.
- در روز عمل ناشتا باشید و از ۸ ساعت قبل از عمل چیزی نخورید.
- دو هفته قبل از انجام عمل از مصرف الکل جلوگیری کنید.
- حتما قبل از عمل استحمام کنید زیرا استحمام بعد از عمل تا مدتی ممنوع خواهد شد.
مراقبت های بعد از جراحی پروتز سینه
- توصیه می شود در یک ماه اولیه بعد از جراحی، به شکم و پهلو نخوابید و حتما به پشت بخوابید؛ به این دلیل که پروتز سینه در ایده آل ترین موقعیت تثبیت شود.
- بعد از این که جراحی پروتز سینه را انجام دادید، پزشک متخصص برای شما سوتین طبی تجویز می کند که این سوتین باعث می شود تا سینه ها و پروتز در وضعیت مناسب نگه داری شوند.
- توصیه می شود که حداقل تا دو ماه بعد از جراحی پروتز سینه از ورزش های سنگین خودداری کنید، اما می توانید چند روز بعد از جراحی پروتز سینه پیاده روی سبک را آغاز کنید.
- استفاده از الکل می تواند باعث شود تا شدت خونریزی بعد از جراحی بیشتر شود؛ تا زمانی که از داروهای مسکن استفاده می کنید از نوشیدن الکل بپرهیزید.
- توصیه می شود به هیچ عنوان بیماران بعد از انجام جراحی پروتز سینه تا دو هفته از دخانیات استفاده نکنند، زیرا استفاده از دخانیات باعث می شود که سرعت جریان خون کاهش یابد و پروسه بهبودی دچار اختلال شود.
عوارض پروتز سینه
اگر پروتز سینه توسط دکتر متخصص که دارای مهارت کافی است انجام شود جراحی مطمئن همراه با عوارض کم خواهید داشت. همانطور که می دانید کلیه جراحی ها عوارض جزئی در پی دارند اما نکته حائز اهمیت این است که رعایت کردن نکات مربوط به هر جراحی از احتمال صد در صدی عوارض آن خودداری می کند.
برخی از عوارض احتمالی پروتز سینه به شرح زیر است:
- بروز عفونت
- نامتقارن بودن سینه ها
- خونریزی و تجمع خون
- بهبود نیافتن ناحیه های برش زده
- تجمع مایع در اطراف پروتز
- احساس دردهای متوالی
- ایجاد لخته خون در رگ ها
- جا به جا شدن پروتز در ناحیه قرار گرفته
- قرارگیری نادرست پروتزهای سینه در ناحیه
- تغییر در اثر لمس کردن سینه و یا نوک سینه که احتمال دارد موقت یا دائمی باشد.
هزینه جراحی پروتز سینه
برای انجام جراحی پروتز سینه باید هزینه هایی را شما به کلینیک یا جراح موردنظر خود بپردازید تا بتوان جراحی را انجام داد؛ علاوه بر هزینه جراحی، باید برای انجام آزمایشات و سونوگرافی های موردنظر نیز مبالغی را بپردازید؛ به طور کلی هزینه جراحی پروتز سینه به موارد مختلفی بستگی دارد به طور مثال: نوع پروتزی که جراح برای سینه شما انتخاب می کند در هزینه تاثیر می گذارد چون هر نوع پروتزی هزینه به خصوصی دارد.
موارد تاثیرگذار دیگری وجود دارد که می توان به موقعیت جغرافیایی کلینیک یا مطب موردنظر، تجربه جراح و … اشاره کرد.
کلام آخر
عواملی مانند افزایش سن، کاهش وزن، بارداری و شیردهی، ژنتیک و بیماری هایی مثل: سرطان سینه در اندازه و سایز سینه ها تاثیر می گذارند. در صورتی که سینه ها کوچک باشند و تناسبی میان اندازه سینه ها با بدن وجود نداشته باشد و یا این که سینه ها نسبت به هم تقارن نداشته باشند؛ انجام جراحی زیبایی پروتز سینه توصیه می شود. افراد می توانند با تحقیق و بررسی به متخصص پروتز سینه مراجعه کرده و مشکل خود را حل کنند.
در آخر باید بگوییم که از شما سپاس گزاریم؛ ما را تا انتهای مقاله همراهی کردید، ما سعی بر این داشتیم تا شما را با موضوع مزایای جراحی پروتز سینه آشنا کنیم. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن پیشنهاد و انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید از مقاله ما با عنوان پروتز سینه چیست؟ دیدن فرمایید.